Najčešća pitanja

TaHoma® je rešenje koje vam omogućava da kontrolišete povezanu opremu u kući. Ono predstavlja prijatelja koji vam pomaže da svakodnevno upravljate povezanom opremom (osvetljenjem, vratima i prozorima, alarmom, grejanjem itd.). Njega možete da kontrolišete od kuće ili u pokretu, pomoću mobilnih uređaja ili računara.
Da, potrebna vam je internet veza da registrujete i povežete opremu, konfigurišete TaHoma® i na daljinu kontrolišete svoju opremu.

Većina korisnika pretpostavlja da je automatizacija kuće preskupa za njih. U kompaniji Somfy, dizajnirali smo automatizaciju kuće tako da bude fleksibilna i skalabilna. Možete lako da započnete povezivanje kuće povezivanjem roletni, a kasnije, kada budete mogli, garažnih vrata, pa prozora, osvetljenja i tako dalje. Po pitanju budžeta, nekoliko stotina evra je dovoljno da povežete svoju kuću. Zatim možete da opremate kuću u sopstvenom tempu i u skladu sa trenutnim budžetom.

Nemate razloga za brigu! Baterija i GSM modul preuzimaju kontrolu sa trajanjem baterije od 3 meseca. Bićete upoznati sa najsitnijim problemima do kojih dolazi na bilo kojoj povezanoj opremi ili neovlašćenom ulasku u kuću, čak i ako je nestala struja.

Montirana su tri tipa detektora sa različitim nivoima detekcije. Sve je na svom mestu tako da vaš ljubimac može slobodno da se kreće ne ometajući TaHoma® i vašu povezanu opremu.
Kreiran od strane kompanije Somfy, TaHoma® ima pristup brojnim predmetima motorizovane opreme koju možete da povežete, što nije slučaj sa drugim brendovima, od telekomunikacionih operatera do novih kompanija. Somfy već ima „bazu opreme“ sa isprobanim i ispitanim veštinama u automatizaciji kuće. Najveći brendovi za očuvanje doma su postali partneri kompanije SOMFY prilikom stvaranja oznake „TaHoma® Compatible“ (osvetljenje, grejanje, bezbednost, zvuk itd.); tako da kada odaberete TaHoma® rešenje kompanije SOMFY, vi birate pouzdanost i visok stepen kompatibilnosti.
Nipošto. Somfy rešenja za automatizaciju kuće mogu biti podjednako lako montirana u novim zgradama kao i tokom renoviranja.
Somfy je uvek stavljao naglasak na bezbednost podataka o korisniku, posebno nakon dolaska interneta i povezanih predmeta. Naši serveri su veoma bezbedni i SOMFY je posvećen zaštiti podataka naših klijenata kroz rigoroznu politiku bezbednosti i poverljivosti.

Uštedećete vreme i novac, a kuća će vam biti bezbednija. Vreme, zato što više nećete morati ručno da podižete i spuštate sve roletne jednu po jednu. Novac, zato što ćete ostvariti značajne uštede energije kroz automatizovanu kontrolu otvaranja u skladu sa vremenskim uslovima. Dobićete i na bezbednosti. Čak i kada izlazite na kratko, više nećete morati da oklevate da li da zatvarate roletne, jer to možete uraditi jednim „klikom“ na daljinski upravljač ili sa pametnog telefona. Štaviše, uz automatizaciju možete aktivirati roletne tako da simulirate svoje prisustvo

Proizvedeno u Francuskoj, što je garancija kvaliteta i umeća, TaHoma® je opremljena sa io-homecontrol ili RTS tehnologijama, koji su vlasnički i obezbeđeni protokoli kompanije Somfy na tržištu. Emitovanje komandi poslatih povezanim uređajima koristi jedinstvene ključeve za šifrovanje za svaku instalaciju. Naša bezbednost je na istom nivou kao bankarski podaci, a bezbednost prenosa je tu kako biste bili sigurni da niko ne može da prodre u vašu instalaciju. TaHoma® je vodeće okruženje za automatizaciju kuće koje ima sertifikat za bezbednost od strane lidera u toj oblasti: SySS Gmbh.
Somfy projektuje i proizvodi samo motore za pokretanje tendi u kući. Naši proizvodi se zatim isporučuju industrijskim kompanijama koje ih sklapaju za motorizacijom tendi. Specijalizovani montažeri sklopljene proizvode na kraju postavljaju u vašoj kući. Moraćete da kontaktirate montažera da bi popravio vašu instalaciju.

Zahvaljujući motorizaciji, nema više ružnih i delikatnih vrpci i ručica sa kojima morate da radite. Sa daljinskog upravljač, spoljnim venecijanerima se lako rukuje. Njihova rebra se precizno orijentišu kako bi podesili svetlost i kontrolisali sunčevu svetlost u domu.

I dalje možete da otvorite kapiju ručnim otključavanjem ili opcionom rezervnom baterijom.
Da biste montirali Somfy motorizovanu opremu, možete kontaktirati Somfy registrovanog montažera u blizini ili čak zatražiti onlajn ponudu. Somfy montažeri su sertifikovani majstori koji su potpisali ugovor o partnerstvu sa kompanijom Somfy i poštuju povelju kvaliteta. Njihovi zaposleni redovno prate kurseve obuke u prostorijama kompanije Somfy.
Ne, svi naši interfoni sa video prikazom su kompatibilni sa motorima drugih brendova koji poseduju suvi ulazni kontakt. 
Da, motorizacija će biti kontrolisana žicom putem suvog ulaznog kontakta.
Da, naravno. Većina žaluzina na tržištu mogu biti motorizovane uz Somfy bez obzira na materijal, vrstu i dimenzije. 

Postoji nekoliko tipova roletni sa kutijom:  1. Standardne: renovirane, ugrađene ili sa tunel kutijom.  2. Projekcione  3. Sa prilagodljivim lamelama. Za svaki projekat novogradnje ili renoviranja, Somfy će vam dati savet i obezbediti prilagođeno rešenje za motorizaciju svih vaših roletni! Nekoliko opsega tipova motora može ispuniti vaše potrebe:  1. Želite li da iskoristite prednosti najbolje dostupne tehnologije? Izaberite smart i bezbednu io-homecontrol radio tehnologiju (povratne informacije vam u realnom vremenu daju podatke o statusu uređaja). Omogućava vam da na daljinu kontrolišete roletne.  2. Renovirate dom i tražite jednostavno rešenje kojim ćete očuvati estetski izgled njene unutrašnjosti? Izaberite naš motorizovani sistem na solarni pogon: bežičan i pouzdan, brzo i lako se montira, bez potrebe za dodatnom konstrukcijom!  3. Želite da pređete sa sistema sa kablom na radio tehnologiju kako biste uživali u komforu daljinskog upravljača? Montirajte radio prijemnik iza prekidača. Osim toga, ako želite da motorizujete postojeće roletne ili zamenite trenutni motorizovani sistem, Somfy obezbeđuje motor i zamenske delove koje možete sami da montirate! Slobodno nas pitajte za savet!

Somfy motorizovani sistemi su kompatibilni sa većinom žaluzina, bez obzira da li su sa punom ili rešetkastom površinom. Za svaku roletnu (novu ili postojeću) i materijal (drvo, aluminijum ili PVC), Somfy će pronaći prilagođeno rešenje koje vam odgovara!
Stavke koje treba proveriti pre izbora motorizovanog sistema: 1. Broj, veličinu i težinu svake roletne.  2. Položaj šarki na roletnama.  3. Prostor na raspolaganju za ugradnju motora.  4. Gde biste želeli da motor bude ugrađen? Ispod nadvratnika, u sredini ili na dnu?  5. Koje boje želite da bude kućište motora? Dostupno je nekoliko boja.  6. Da li imate izvor napajanja blizu tog prozora?  
Somfy motorizovani sistemi su kompatibilni sa većinom spoljašnjih venecijanera. Koju vrstu spoljašnjih venecijanera imate?  - Standardni spoljašnji venecijaneri: Podesive trake su povezane vidljivim kanapima koji prolaze kroz otvore u svakoj traci.  - Metalni spoljašnji venecijaneri: Kod ove vrste spoljašnjih venecijanera podešavanje krilaca i pogonski mehanizmi su skriveni u kanalima. Trake zasenčivača mogu imati različite oblike – ravne, u obliku slova Z ili zaobljene, što zavisi od dizajna, jačine i željenog efekta.
Stavke koje treba proveriti pre izbora motorizovanog sistema:  1. Da li imate izvor napajanja na mestu na kom želite da ugradite motor?  
Somfy povezani proizvodi su kompatibilni sa većinom sistema za grejanje: toplotne pumpe, bojler, grejači, peći na pelet itd. Trebalo bi da ih proverite putem povezanog termostata ili termostatičkog ventila ili pilot kablovskim interfejsom ili TaHoma. Pronađite koje rešenje vam najviše odgovara putem naše alatke za proveru kompatibilnosti.
Postoji nekoliko vrsta spoljašnjih skrinova:  1. Skrinovi sa kasetom. Zaptivena kaseta štiti tkaninu od loših vremenskih prilika i garantuje duži radni vek opreme.  2. Tradicionalni skrinovi. Postoje dva tipa sistema skrinova: šinski sistem koji vodi tkaninu duž šina ili kablovski sistem putem kog se tkanina slobodno kreće. Za ove skrinove, preporučujemo vam da koristite Suneo Io motorizovani sistem.  3. Skrinovi sa zip sistemom. Tkaninu na mestu drže bočni kanali zahvaljujući polu-zip sistemu. Za ove skrinove, preporučujemo vam da koristite Maestria 50+ Io motorizovani sistem.  
Pored Somfy kontrolera za grejanje, aplikacija TaHoma je kompatibilna sa većinom brendova iz oblasti grejanja: Atlantic, Sauter, Hitachi, De Dietrich, Thermor, Danfoss, Honeywell i CIAT. - Električni radijatori. Povezani radijatori naših partnera Atlantic, Thermor, Honeywell (Evohome spektar) i Sauter su integrisani sa io-homecontrol tehnologijom. Dodajte svoje radijatore u aplikaciji TaHoma kako biste podešavali temperaturu u kući, od sobe do sobe. Zatim izaberite željeni režim grejanja (ekološki, komforan), u zavisnosti od toga da li ste kod kuće. - Toplotne pumpe. Povežite toplotnu pumpu sa TaHoma kako biste na daljinu programirali grejanje i nadgledali potrošnju energije. Ciat i De Dietrich su opremljeni sa HomeConnect radijskom kontrolom (modeli Xenea i G-Kub) i Diematic ISystem (model HP Inverter). Tehnologija io-homecontrol je već integrisana u ove sisteme. Hitachi toplotna pumpa radi sa aplikacijom TaHoma koristeći mrežni prolaz. Pogledajte stranicu sa TaHoma partnerima i saznajte koji su sistemi kompatibilni.
Možete izabrani neku od različitih vrsta zavesa:  1. Jednostavne falde. Ove velike zavese jednostavne za održavanje donose klasičan stil. Savršene su ako želite da postavite kombinaciju zavesa za dan i noć.  2. Talasaste zavese. Moderne, elegantne i lake za održavanje, savršene su ako tražite zavese koje obezbeđuju potpuni mrak. Proizvodimo i prilagođene šine tako da zavese mogu savršeno da se prilagode prozorima.  
Stavke koje treba proveriti pre izbora motorizovanog sistema:  1. Koliko su teške zavese koje želite da motorizujete? Možete motorizovati zavese do maksimalno 60 kg.  2. Koji su širina i stil zavesa? Možete da motorizujete zavese različitih stilova (ravne ili talasaste) do maksimalne širine od 12 metara.  3. Koju vrstu otvora imate? Centralni otvor ili jedan koji se otvara sa strana?  4. Sa koje strane želite da postavite zavesu? Leve ili desne?  5. Da li u blizini imate izvor napajanja? Motori će morati da budu povezani sa električnim sistemom kuće.  

Koju vrstu zasenčivača bi trebalo da odaberem?  1. Skrinovi. U zavisnosti od izabrane tkanine, skrinovi vas mogu zaštititi od odsjaja sunca ili obezbediti potpuni mrak. Na vama je da odaberete atmosferu koju želite da stvorite za vaš enterijer!  2. Venecijaneri. Podesive trake će vam omogućiti da regulišete intenzitet prirodnog svetla za osvetljenje unutrašnjosti prema vašim željama.  3. Zebra zasenčivači. Kontrolišite intenzitet svetla! Odabirom ove prilagođene tkanine, moći ćete da uživate u sunčevoj svetlosti ili da zaštitite svoju privatnost stvaranjem intimnije atmosfere.  4. Ćelijski zasenčivači. Oni optimizuju temperaturu vašeg doma zahvaljujući efikasnim svojstvima izolacije i mogućnošću hvatanja toplote. Na tržištu postoje i druge vrste zasenčivača, kao što su standardni zasenčivači i vertikalni zasenčivači. Njihova glavna prednost? Štite vas od sunca i održavaju vašu privatnost. Somfy može da motorizuje sve vrste zasenčivača!  

Stavke koje treba proveriti pre izbora motorizovanog sistema za unutrašnje zasenčivače:  1. Vrsta instalacije. Veličina prozora i težina unutrašnjih zasenčivača utiču na obrtnu silu motorizovanog sistema koji izaberete. Za veće prozore ili teže zasenčivače, moraćete da izaberete motorizovani sistem sa većom obrtnom silom.  2. Tihi motorizovani sistemi. Da biste postigli sjajne akustične performanse koje nudi Sonesse® spektar, preporučujemo vam da: - Koristite dodatnu opremu „Dizajniran za tišinu“ za Sonesse® spektar ili asortimane iz ponude naših partnera. - Odaberite glatku tkaninu. - Pažljivo postavite rešenje.  3. Dostupan izvor napajanja. U blizini motora mora da postoji izvor napajanja. Ove Somfy proizvode mora da montira profesionalac.  
Koji sistem pogona da odaberem za motorizovanje mog platna projektora?  Dva rešenja: Montirajte kasetu na zid ili, za veću estetiku, ugradite je direktno u plafon. Za koju god opciju da se odlučite, naši motori, zahvaljujući svojoj maloj veličini, savršeno staju u vašu kasetu. Mali savet: da biste u potpunosti uživali u bioskopskom doživljaju, preporučujemo vam da koristite nečujne Sonesse 40 io ili Roll up Wirefree RTS motorizovane sisteme.  
Stavke koje treba proveriti pre izbora motorizovanog sistema:  1. Platno. Postoji nekoliko formata platna projektora: 3:4, 9:16 i drugi. Morate uzeti u obzir format platna pre odlučivanja koji je motorizovani sistem najbolji.  2. Tihi motorizovani sistemi. Da biste u potpunosti iskoristili prednosti zvučne izolacije koju nude Sonesse® rešenja, preporučujemo vam da koristite dodatnu opremu „Dizajnirano za tišinu“.  3. Dostupni izvori napajanja. U blizini motora mora da postoji izvor napajanja. Ove Somfy proizvode mora da montira profesionalac.  
Postoji nekoliko vrsta tendi koje mogu efikasno da zaštite vašu terasu:  1. Standardne tende. Zglobni nosači i tkanina ostaju na otvorenom dok je tenda zatvorena. Za ove modele, Somfy preporučuje da koristite Sunilus io motorizovani sistem.  2. Kasetne tende. Zglobni nosači i tkanina su zaštićeni od UV zraka i vlage u zaptivenoj kaseti.  3. Polu-kasetne tende. Samo je tkanina zaštićena zaptivenom kasetom. Za tende sa kasetama, Somfy preporučuje da koristite Sunilus io motorizovani sistem.  4. Tende sa platnom koje se namotava. Dodatna tkanina je integrisana u spoljašnji nosač koji drži tkaninu. Ona pruža zaštitu kada je sunce nisko na nebu. Za ovu vrstu tende, Somfy preporučuje da koristite Sunea Screen 40 io motorizovani sistem.  
Stavke koje treba proveriti pre izbora motorizovanog sistema:  1. Da li su zidovi kuće u dovoljno dobrom stanju da bi nosili čvrsto pričvršćen motorizovani sistem?  2. Da biste produžili trajanje tkanine i zaštitili je od loših vremenskih uslova, Somfy preporučuje da izaberete tendu sa kasetom.  3. Bilo bi dobro da proverite jačinu rama. Nosači rama bi trebalo da se glatko kreću bez uvijanja.  4. Obavezno kupite kvalitetnu tkaninu koja je otporna na UV zrake i vremenske prilike i koju je jednostavno održavati.  5. Razmislite o postavljanju senzora za vreme na terasu koji bi automatski otvarali i zatvarali tendu.  
Postoji nekoliko tipova pergoli. Predstavljamo vam razlike:  1. Pergole sa zategnutim platnom. Platno uvek ostaje zategnuto bez obzira na vremenske uslove. Za ovu pergolu, preporučujemo vam da koristite Pergola Io motorizovani sistem.  2. Pergole sa naboranim platnom. Platno obloženo PVC-om vam pruža dvostruku zaštitu od sunca i kiše. Za ovu pergolu, preporučujemo vam da koristite Pergola Io motorizovani sistem.  3. Pergole sa podesivim trakama i bioklimatske pergole. Njihova aluminijumska konstrukcija i podesive trake vas savršeno štite od sunca i kiše. Za ovu pergolu, preporučujemo vam da kombinujete Pergola Tilt 24V io motorizovani sistem sa Pergola Tilt io kontrolnom jedinicom sa ugrađenim Weather io senzorima.  
Stavke koje treba proveriti pre izbora motorizovanog sistema:  1. Da li je ram dovoljno čvrst da izdrži postavljanje motorizovanog sistema?  2. Da li je platno u dovoljno dobrom stanju za motorizovani sistem i besprekorno kretanje?  
Somfy preporučuje da postavite roletne i zavese na verandi. Napolju, spoljne venecijanere, roletne i krovne zasenčivače koji će vam obezbediti komfornu i elegantnu verandu. Naša preporučena oprema:  - Roletne. Izoluju velike prozore i sprečavaju pokušaje provale. Za maksimalni komfor, Somfy preporučuje da roletne opremite nečujnim S&SO RS100 motorizovanim sistemom. - Spoljni venecijaneri. Sa svojim podesivim trakama, spoljni venecijaneri mogu da menjaju ugao u zavisnosti od intenziteta sunca i da regulišu prirodnu svetlost koja dopire unutra. Preporučujemo vam da izaberete J4 io Protect motorizovani sistem za ovu zaštitu od sunca. - Unutrašnji zasenčivači. Unutrašnji zasenčivači vas štite od sunčeve svetlost i zadržavaju vašu privatnost. Za ovu vrstu opreme, preporučujemo vam da koristite Sonesse Ultra motorizovani sistem.  - Krovni skrinovi. Motorizovani sistem vam omogućava da kontrolišete teško pristupačne panele skrinova. Uz Somfy rešenja, zaštitite se od sunca uz najveću lagodnost korišćenja!  
Stavke koje treba proveriti pre izbora motorizovanog sistema:  1. Da li je ram dovoljno čvrst da izdrži postavljanje motorizovanog sistema?  2. Da li je platno u dovoljno dobrom stanju za motorizovani sistem i besprekorno kretanje? Preporučujemo vam da izbegavate korišćenje motorizovanog sistema uz pohabanu tkaninu.  3. Koja je veličina prozora? Odabir motora se vrši na osnovu njihove veličine.
Postoje dve glavne vrste kapija:  1. Krilna kapija: Sastoji se od dva krila, a može biti motorizovana na četiri načina: - Motori sa rukama. Njima se smanjuje opterećenje na konstrukciju uz brzo otvaranje čime se štiti krilo kapije. - Hidraulični motori. Oni su savršeni za male prostore ili kada je kapija redovno izložena vetru. Međutim, ne preporučuju se za PVC ili aluminijumske kapije bez ojačanja. - Ugrađeni motori. Ovi motorizovani sistemi su 100% nevidljivi i postavljeni su direktno unutar kapije! - Podzemni motori. Ovi diskretni motori su postavljeni ispod kapije. 2. Klizna kapija: Njen mehanizam može biti montiran na samu kapiju ili vođen šinom. Za ovu instalaciju, odabir motorizovanog sistema se vrši na osnovu veličine i težine kapije.  
Pre izbora motorizovanog sistema, uzmite u obzir vrstu vaših garažnih vrata:  1. Kip garažna vrata. Sastoje se od jednog panela koji se naginje nagore prilikom otvaranja.  2. Klizna garažna vrata. Sastoje se od više panela koji se bočno otvaraju. Za ovaj model, odabir motorizovanog sistema se vrši na osnovu veličine i težine vrata. Za ovu vrstu vrata, Somfy preporučuje da koristite GDK ili Dexxo asortiman proizvoda.  3. Sekciona garažna vrata. Sastoje se od više zglobnih panela koji se otvaraju ka plafonu.  4. Rolo garažna vrata. Sastoje se od zavese sa trakama koje se podižu, umotavaju se u kutiji postavljenoj iznad ulaza u garažu. Za ovu vrstu vrata, predlažemo da koristite motorizovane sisteme koji su posebno projektovani za rolo garažna vrata.  5. Krilna garažna vrata. Sastoje se od dva panela koja se otvaraju ka napolje. Krilna garažna vrata moraju često da koriste motorizovane sisteme sa rukama.  
Stavke koje treba proveriti pre izbora motorizovanog sistema:  1. Da li postoji izvor napajanja na mestu na kom želite da ugradite motor?  2. Da li vrata pravilno rade? Da li su u dobrom mehaničkom stanju i pravilno izbalansirana?  3. Da li je konstrukcija garaže (zidovi, nadvratnik, pregrade itd.) u dovoljno dobrom stanju za postavljanje motorizovanog sistema?  4. Da li se garažna vrata dobro otvaraju i zatvaraju? 5. Koliki je prostor na raspolaganju za ugradnju motora?  
Somfy povezana brava je kompatibilna sa svim bravama sa jednom ili više kontaktnih tačaka. Stavke za proveru radi pravilne ugradnje brave:  1. Da li vrata poseduju Euro cilindar za bravu?  2. Da li su vrata u dobrom stanju? Da li se otvaraju i zatvaraju bez primene sile?  3. Da li brava dobro funkcioniše? Kada su vrata zatvorena, trebalo bi da možete lako da ih zaključate i otključate.  4. Debljina vrata ne sme da bude veća od 7 cm za konvencionalna vrata ili 9 cm za debela vrata!  
Da biste izabrali model interfona sa video prikazom koji je pravi za vas, odlučite koje su vam funkcije najbitnije: 1. Kvalitet slike. Osim za V100, svi naši modeli imaju ekrane od 7 inča. Određeni modeli imaju i širokougaonu kameru za lako prepoznavanje posetilaca. 2. Programabilni interfejs dodirnog ekrana za unutrašnji monitor. V500 nudi intuitivni interfejs sa dodirnim ekranom. 3. Režim istorije poseta. Želite li da sačuvate slike koje pravi vaš interfon sa video prikazom? To će vam omogućiti da vidite ko je zvonio dok niste bili tu. 4. Upravljanje sa više jedinica. Moguće je dodati još nekoliko tastera na spoljni interfon za dodatne jedinice. Ova konfiguracija je dostupna putem VsystemPro asortimana proizvoda. 5. Bedž čitač ili modul sa tastaturom. Ugrađen na ploču za pozivanje, čitač olakšava otvaranje kapije. Dostupno sa Vsystem PRO asortimanom proizvoda.

Stavke koje treba proveriti pre izbora interfona sa video prikazom:  1. Koja je razdaljina između unutrašnjeg monitora i spoljašnjeg interfona? Ne bi trebalo da budu udaljeni više od 100 do 150 metara (do 250 m za VSystem Pro asortiman proizvoda) kako bi sistem funkcionisao.  2. Da li imate izvor napajanja blizu unutrašnjeg monitora?  3. Da li su dostupne dve žice za povezivanje monitora sa spoljašnjim interfonom? Potrebno je proveriti prečnik žice za izabrani model i rastojanje.  4. Da li postoje žice koje povezuju spoljašnji interfon sa motorizovanim sistemom kapije i/ili električnog otpuštanja zasuna?  

Da biste obezbedili svoj dom i zastrašili provalnike, opremite se sa efikasnom mrežom kamera visokih performansi. Pre nego što bilo šta uradite, postavite sebi ova pitanja:  1. Koliko prostorija zahteva sigurnosnu kameru? Širokougaona kamera u dnevnoj sobi je uglavnom dovoljna da pokrije sve osetljive otvore. Možete razmotriti postavljanje kamera i u garaži, na prilaznom putu ili radnoj sobi.  2. Da li želite da zaštitite svoju privatnost? Naše unutrašnje kamere su opremljene motorizovanom blendom za privatnost koja se automatski zatvara kada ste kod kuće.  3. Za dodatni nivo bezbednosti, Somfy One i Somfy Outdoor Camera su opremljene sirenom koju je moguće aktivirati direktno iz aplikacije.  
Stavke koje treba proveriti pre izbora sistema sigurnosnih kamera:  1. Wi-Fi vezu. Da biste mogli da gledate video uživo, biće vam potrebno najmanje 500 Kbps za HD video i 1,2 Mbps za Full-HD video.  2. Električne veze. Prilikom planiranja gde da postavite unutrašnju kameru (postavljena na komad nameštaja, montirana na zid itd.), obavezno proverite da li u blizini ima strujni priključak.  3. Spoljašnjost. Za spoljne kamera će vam biti potreban priključak za struju ili kablovi postavljeni kroz zid. Možete i da koristite lampu za postavljanje kamere na nju.  
Ovo su neke od dostupnih funkcija prilikom izbora alarmnog sistema. Izaberite one koje su vama potrebne da biste napravili alarmni sistem koji vama najviše odgovara.  1. Vrsta kuće. Ako živite u kući sa dvorištem, razmotrite opremanje sistema spoljašnjom sirenom koja ima rotaciono svetlo. Efikasno rešenje za zastrašivanje uljeza!  2. Rezervna baterija. Izaberite ovo rešenje! Vaš alarm će ostati aktiviran u slučaju nestanka struje, gubitka internet veze ili pokušaja sabotaže.  3. Detekcija kućnih ljubimaca i životinja. Ako imate kućne ljubimce, možda biste želeli sistem koji je projektovan da spreči lažne alarme.  4. Video nadzor. Ovo generalno obuhvata detektor pokreta. Kada je kamera povezana sa centralnom kontrolnom jedinicom, ona će detektovati upade i aktivirati sirenu.  
Stavke koje treba proveriti da biste se uverili da je vaš sistem za grejanje kompatibilan sa Somfy povezanim termostatima: 1. Da li na sistemu za grejanje postoji suvi kontaktni relej (uključeno/isključeno? Obično je to označeno sa TA, LS/LR, COM/NO. 2. Da li imate Wi-Fi internet vezu od 2,4 GHz (bez proksi servera)? Biće vam potreban pametni telefon za ovu posebnu aplikaciju. 3. Radijski prijemnik zahteva napon od 230 V. Preporučujemo sledeće prilikom ugradnje termostata: 1. Održite minimalno rastojanje od 1,5 m između zemlje i termostata. 2. Pronađite lokaciju udaljenu od sunca, vazdušnih strujanja i izvora toplote.
Želite li da koristite daljinski upravljač za uključivanje i isključivanje svetla na noćnom stočiću? Somfy preporučuje utikač sa daljinskim upravljanjem. Želite li da kontrolišete sva svoja svetla jednim daljinskim upravljačem bez zamene postojećih prekidača? Somfy nudi ceo asortiman mikroprijemnika za uključivanje i isključivanje svetala jednim daljinskim upravljačem bez potrebe za zamenom prekidača. Prijemnik se ugrađuje iza prekidača ili u spušteni plafon. Nema potrebe da brinete! Postavljanjem prijemnika iza postojećeg prekidača, i dalje ga možete koristiti za ručno uključivanje i isključivanje svetla bez korišćenja pametnog telefona ili tableta. S obzirom na složenost rada sa strujnim kablovima, preporučujemo vam da pozovete profesionalca koji će obaviti postavljanje.
Somfy odašiljači i prijemnici rade sa sledećim sijalicama: - LED lampicama, 220-240 V AC - Kompaktnim fluorescentnim lampama - Halogenim ili sijalicama sa filamentima Mikro prijemnici mogu biti ugrađeni iza određenih prekidača: - Svi tasterski prekidači (sa jednim ili dva preklopnika). - Svi preklopni prekidači (sa jednim ili dva preklopnika).  
Naši modeli daljinskih upravljača poseduju više funkcija. Utvrdite koji kriterijumi su važni za vaš projekat i pronađite model koji najviše odgovara vašim potrebama i željama.  1. Povratne informacije. Daljinski upravljač emituje vizuelni ili zvučni signal kojim vas obaveštava da je komanda primljena i obavljena. Ova funkcija je dostupna samo sa daljinskim upravljačima koji koriste io-homecontrol radio protokol.  2. Funkcija „My“ memoriše omiljeni položaj proizvoda, omogućavajući korisniku da odmah ode na nju pritiskom na taster „my“ na daljinskom upravljaču.  3. Centralizovana kontrola: Kontrolišite više motorizovanih uređaja brzo i lako. Ova funkcija je integrisana u višekanalne daljinske upravljače ili Situo 5 io, Nina io, Nina Timer io ili Chronis io opremu.  4. Funkcija tajmera. Tajmer vam omogućava da uključujete motorizovanu opremu u unapred definisanim vremenima. Ova funkcija je dostupna na Nina Timer io i Chronis io daljinskim upravljačima.  5. Diskretan režim. Smanjite brzinu motorizovanih roletni i ostvarite optimalan zvučni komfor! Ova funkcija je dostupna sa Smoove RS100 io, Nina io asortimanom i S&SO RS100 io motorom.  6. Funkcija varijacija. Ova funkcija je idealna za venecijanere pošto vam omogućava da podesite trake radi smanjenja intenziteta svetlosti i smanjenja zagrevanja kuće. Dostupno sa Situo Variation io i Telis Variation RTS daljinskim upravljačima.  7. Komfor. Za dodatni komfor i bezbednost, zaštitite svoju opremu senzorima za sunce, vetar i/ili kišu.  
Stavke koje treba proveriti pre izbora daljinskog upravljača:  1. Koju tehnologiju koristimo? Naši daljinski upravljači rade korišćenjem RTS radio io-homecontrol protokola. Vaše motorizovane roletne, skrinovi ili zasenčivači moraju da koriste istu radio tehnologiju kako bi daljinski upravljač radio.  2. Koliko uređaja želite da kontrolišete daljinskim upravljačem? Ako imate više motorizovanih roletni, skrinova ili zasenčivača, preporučujemo vam da odaberete daljinski upravljač za više uređaja koji vam omogućava da ih kontroliše pojedinačno ili zajedno. Pažnja: daljinski upravljač za jedan uređaj će kontrolisati samo jedan motorizovani uređaj.  
Zašto odabrati TaHoma? To je najbolji izbor ako želite otvoreno i proširivo rešenje za početak povezivanja druge opreme kao što su roletne, skrinovi, zasenčivači ili tende. Omogućiće vam da jednostavno dodajete drugu opremu koju su proizveli kompanija Somfy i njeni partneri (osvetljenje, termostati, kamere itd.) kako projekat bude rastao. Zašto odabrati Connexoon? Odaberite Connexoon ako želite da povežete samo prozore (roletne, spoljne venecijanere itd.), opremu za pristup kući (kapije, garažna vrata, alarmi itd.) ili terasu (tende, spoljašnje osvetljenje itd.). 
Koji proizvodi su kompatibilni sa TaHoma? Svi Somfy radijski proizvodi (RTS, io-Homecontrol), alarmni sistemi i povezani uređaji (termostat, kamere, brave) su kompatibilni. Ako je vaša kuća opremljena uređajima sa kablovima, oni mogu biti kompatibilni dodavanjem Somfy radijskih mikromodula. Pogledajte kompletnu listu proizvoda kompatibilnih sa TaHoma kompanije Somfy i njenih partnera. Koji proizvodi su kompatibilni sa Connexoon? Ovaj sistem može posedovati io-homecontrol protokol ili RTS protokol. Izaberite verziju Connexoon sistema koja odgovara protokolu vašeg motorizovanog sistema i preuzmite određenu aplikaciju za vašu opremu. Kliknite ovde za kompletnu listu opreme koja je kompatibilna sa Connexoon sistemom
Stavke koje treba proveriti na početku: 1. Da li imate dobru internet vezu? Internet veza je potrebna za povezivanje opreme. 2. Kompatibilni proizvodi zavise od sistema za automatizaciju kuće koji izaberete. Za više informacija pogledajte prethodno pitanje. 3. Da biste optimizovali radijski opseg, preporučujemo vam da sistem stavite na otvoreni prostor na sredini kuće.
Stavke koje treba proveriti pre izbora motorizovanog sistema:  1. Koju vrstu pogonskog sistema za roletne treba da izaberete? Sa unutrašnje ili spoljašnje strane?  2. Koju vrstu instalacije treba da izaberete? Montiranu na spoljašnji zid, ugrađenu u zid ili postavljenu na nadvratnik?  3. Gde se nalazi priključak za struju? Levo ili desno (gledano sa unutrašnje strane)?  4. Za postavljanje rešenja na solarni pogon, konsultujte se sa profesionalcem!  

Stavke koje treba proveriti pre izbora motorizovanog sistema:  1. Koju vrstu spoljašnjih skrinova želite? Dve opcije: odaberite između standardnog spoljašnjeg skrina ili skrina sa zip sistemom. Skrinovi sa zip sistemom nude stvarne prednosti: savršeno zategnuto platno, veću otpornost na vetar i potpuni mrak.  2. Pod kojim uglom je zid? Motorizovani sistemi za spoljašnje skrinove mogu biti postavljeni samo na savršeno ravnim zidovima (pod uglom od 180°).  3. Koji kvalitet platna vam je potreban? Određeni kriterijumi će odrediti koji proizvod je pravi za vas: Otpornost na UV i vremenske prilike, jednostavno održavanje itd.

Stručnjak ima obavezu dugoročne saradnje sa kompanijom Somfy i potpisuje povelju o profesionalnom kvalitetu koja sadrži 10 principa: 1. Tim stručnjaka potpuno posvećen vašem projektu 2. Prijemni prostor blizu vas za otkrivanje i ispitivanje najnovijih Somfy rešenja 3. Prilagođena analiza vašeg projekta sa rešenjima prilagođenim vašim potrebama i vašem budžetu. 4. Poštovanje navedenih rokova 5. Detaljna ponuda, besplatna i neobavezujuća 6. Bezbedna montaža 7. Pomoć pri objašnjavanju kako instalacija funkcioniše 8. Garancija dobro održavane instalacije zahvaljujući strogom praćenju rezervnih delova kompanije Somfy 9. Naknadni kontakti radi prilagođavanja instalacija vašim tempom i prema vašim potrebama 10. Uverenje o kvalitetu svetskog lidera.

1. Traženjem detaljne ponude od profesionalnog montažera, koja će navesti brend i referencu motora. 2. Proverom da li se nalepnica „Powered By Somfy“ nalazi na postavljenom proizvodu. To vam govori da je proizvođač koji radi u bliskom partnerstvu sa kompanijom Somfy opremio proizvod Somfy motorom. 3. Proverom brenda navedenom na daljinskom upravljaču opreme.
Odlučite se za TaHoma Bee ako tražite evolutivno rešenje i počeli sa povezivanjem par opreme kao što su roletne ili zasenčivači koji će vam omogućiti da progresivno dodajete nove Somfy uređaje kao što su detektori pokreta, senzori za otvaranje, prigušivači svetla i kontrole klimatizacije itd. Ako treba samo da povežete opremu za prozore (zavese, zasenčivače, skrinove, roletne...) izaberite Connexoon Window RTS.
TaHoma Bee: Svi Somfy radijski RTS proizvodi, kao i zigbee motori i uređaji su kompatibilni sa TaHoma Bee smart home sistemom. Ako ste opremljeni motorizacijama sa kablovima, dodajte Somfy radio RTS prijemnik i upravljajte njima pomoću svog sistema. Connexoon Window RTS: Connexoon sistem radi sa Somfy radio RTS motorima i uređajima. Nakon što je sistem podešen, moraćete da preuzmete Connexoon Window RTS aplikaciju. Pregledajte kompletnu listu Somfy radio RTS kompatibilne opreme (kliknite na vezu).
Stavke koje treba proveriti na početku: 1. Da li imate dobru internet vezu? Internet veza je potrebna za povezivanje opreme. 2. Kompatibilni proizvodi zavise od sistema za automatizaciju kuće koji izaberete. Za više informacija pogledajte prethodno pitanje. 3. Da biste optimizovali radijski opseg, preporučujemo vam da sistem stavite na otvoreni prostor na sredini kuće.“
Stavke koje treba proveriti pre izbora alarmnog sistema: 1. Površinski prostor i vrsta kuće (kuća, stan, broj spratova). Ovo su osnovni elementi koje treba uzeti u razmatranje prilikom odabira alama. 2. Wi-Fi veza za prijem upozorenja na pametnom telefonu ako nastane neki problem. 3. Ako imate dvorište, razmislite o mogućnosti upotpunjavanja alarmnog sistema detektorima pokreta ili spoljašnjom kamerom.
Stavke koje treba proveriti pre izbora motorizovanog sistema: 1. Da li postoji izvor napajanja na lokaciji na kojoj želite da ugradite motor? 2. Da li kapija pravilno radi? Da li se otvara i zatvara bez potrebe za primenom sile? 3. Krila bi trebalo da su od drveta, PVC-a ili metala. 4. Koja je veličina i težina krila? 5. Koliki je prostor na raspolaganju za ugradnju motora (bočni prostor)?
Somfy projektuje i proizvodi samo motore, kontrole i automatske sisteme za pokretanje otvora na kući. Ovi motori i uređaji za automatizaciju kuće se zatim isporučuju industrijskim kompanijama koje ih sklapaju sa relevantnom opremom (roletne, zasenčivači, kapije, garažna vrata itd.).
Lakše je i bezbednije. Umesto da parkirate na glavnom putu i da izlazite iz kola kako biste otvorili kapiju, aktivirate otvaranje daljinskim upravljačem i kapija se otvara u roku od par sekundi. Automatski se zatvara i zaključava nakon što prođete. Ako neko pokuša na silu da ih otvori, motor primenjuje protivsilu. Gladak rad pomaže da kapija duže traje.
Taster „My“ zaustavlja zasenčivač kada se kreće. Možete ga zaustaviti i okretanjem točkića ili pritiskom na tastere „Up“ (Gore) i „Down“ (Dole).
Lakše je, brže i bezbednije. Daljinsko otvaranje garažnih vrata znači da možete brže ući u svoj objekat, bez izlaska iz kola. Ne morate više da parkirate u mraku zahvaljujući automatskom osvetljenju inkorporiranom u motor. Motor se sam zaustavlja ako naiđe na prepreku i primenjuje protivsilu ako neko pokuša na silu da otvori vrata. Na kraju, gladak rad znači da će vaša garažna vrata duže trajati.
Svakako. Sva garažna vrata, nova ili stara, mogu biti nadograđena za automatizaciju kuće uz Somfy pogonsku jedinicu.
Svakako. Potrebno je samo da dodate RTS prijemnik koji će centralizovati redoslede i poslati ih motorima putem postojećih kablova. A ako naknadno dodate još neki RTS proizvod, neće morati da bude povezan kablom sa kontrolnom tačkom.
Većina vrsta unutrašnjih zasenčivača može imati pogon na struju: platneni zasenčivači koji se namotavaju, rimski zasenčivači, balon zavese, venecijaneri sa aluminijumom ili drvetom, zavese i mnoge druge.
Da, uz Somfy možete da motorizujete većinu tendi. Ako nemate pristupačan priključak za struju, Somfy može da isporuči bežična motorizovana rešenja.

Motorizacija balkonske tende će vam pomoći da dobijete dodatni životni prostor koji ćete deliti sa porodicom i prijateljima. Jednim klikom na daljinski upravljač možete da birate između sunca i senke bez ustajanja sa klupe – oprostite se od ručke i kurble. Senzori za vreme spuštaju tendu ako sunce izađe i uvlači ih u slučaju vetra. Zaštićeni od loših vremenskih uslova i sa glatkim radom, mehanizam i platno će duže trajati. Kada padne mrak, možete pomoću daljinskog upravljača da osvetlite balkon i vrt, čak i da uključite rezervni grejač ugrađen u sistem tende.

 Kod sistema sa kablovima, kontrola je sa motorom povezana strujnim kablovima koji prenose vaše komande motoru. Ovo je tradicionalno rešenje za automatizaciju kuće. U ovom slučaju, kontrolna jedinica je postavljena blizu motora (pored prozora, na primer, za motorizovani zasenčivač). Kod radijskog sistema, komande se prenose radio talasima. Nema električnih žica između motora i kontrole. Kontrola je mobilna i možete da kontrolišete roletne u prečniku do 20 metara, čak i kroz zid. I montiranje je brže, a poštedeće vaše zidove od oštećenja. Ovo je uredno, jednostavno rešenje za automatizaciju kuće. Napomena: Uz Somfy, sistem sa žicama uvek može biti nadograđen na radijsku instalaciju. Više informacija o Somfy tehnologijama RTS & IO
Somfy nudi širok asortiman dodatne bezbednosne opreme kako biste mogli da poštujete postojeće propise (na primer, narandžasto rotaciono svetlo). Ako vaša vrata rade u automatskom režimu, trebalo bi da dodate i fotoelektrične ćelije koje će zaustaviti kretanje vrata čim bude detektovano prisustvo u opsegu infracrvenih zraka.
Somfy je uneo izmenu dodavanjem punjive rezervne baterije koja može da otvara i zatvara vrata 10 puta u 24 sata.
Potrebno je samo da ugradite Sunis Wirefree II io senzor za sunce. Za montažu nisu potrebni nikakvi kablovi. Kontrolisaće spuštanje venecijanera, čak i ako niste kod kuće.
Nipošto. Somfy rešenja za automatizaciju kuće mogu biti podjednako lako montirana u novim zgradama kao i tokom renoviranja.

Zajedničko za ove dve tehnologije automatizacije kuće jeste jednostavnost postavljanja bez strujnih kablova za kontrolne tačke. Podjednako su prilagodljivi, jer možete da dodajete motorizovanu opremu ili automatske sisteme prema svojim potrebama, bez ponovne konfiguracije sistema. Na kraju, oba sistema olakšavaju život zahvaljujući opsežnim mogućnostima daljinskog upravljača kojim možete da kontrolišete celokupnu instalaciju sa iste kontrolne tačke. Dok se Somfy radio tehnologija primarno odnosi na otvore na kući, uz io-homecontrol® možete da kontrolišete drugu opremu oko kuće, kao što su grejanje, osvetljenje, ventilacija ili bezbednost pristupa.