Otkrijte sve tehnologije sa kojima su Somfy proizvodi kompatibilni

Kablovska tehnologija

Naše prve generacije proizvoda koriste tehnologiju sa kablovima. Vaša motorizovana oprema (roletne ili tende) su naručene sa kontrolnom tablom koja se montira na zid i koja je sa motorom povezana kablom koji izlazi iz zida. Sada većina naših proizvoda integriše radio tehnologije koje vam omogućavaju da uživate u komforu daljinske kontrole. Da li ste trenutno opremljeni proizvodom koji koristi kablovsku tehnologiju i tražite kako da pređete na radio tehnologiju? I možete, pomoću radio odašiljača. Saznajte kako to radi!

Saznajte više

Bežične tehnologije

Uz Somfy bežične tehnologije i tehnologije naših partnera, olakšajte sebi život i nadogradite instalaciju bez ograničenja! Korišćenjem radio tehnologije, vaša oprema komunicira međusobno direktno u vašoj smart home kući. Centralizovani su na jednom daljinskom upravljaču ili sistemu za automatizaciju kuće kako biste mogli zajedno da ih kontrolišete ili da upravljate njima iz aplikacije.

io-homecontrol

Radio protokol io-homecontrol® predstavlja pouzdanu i bezbednu tehnologiju koja poseduje povratno slanje podataka. U svakom trenutku možete proveriti status opreme. Prilagođen je za daljinsko upravljanje sa pametnog telefona. io-homecontrol tehnologija je skalabilna, omogućavajući vam da dodajete novu opremu kako vaše potrebe budu rasle, istovremeno ostajući u okviru budžeta, a što je najbitnije, bez promene trenutne instalacije.

Thread

Somfy se pridružio industrijskom konzorcijumu Thread, kojeg su 2014. godine oformili vodeći igrači u smart home konceptima sa ciljem razvoja i promovisanja globalnog komunikacionog protokola koji je pouzdan i bezbedan za povezivanje i kontrolu različitih povezanih uređaja u kući.

Nekoliko miliona uređaja montiranih širom sveta su opremljeni Somfy radio tehnologijom – istorijskim radio protokolom kompanije Somfy.

TaHoma®, smart home kompanije Somfy je kompatibilno sa EnOcean radio protokolom za sisteme grejanja dodavanjem mrežnog prolaza ili radijskog modula.

ZigBee protokol je glavni u bežičnoj komunikaciji, a koristi ga Somfy u Severnoj Americi i Aziji za smart home domove. On daje povratne podatke kako biste u svakom trenutku mogli da proverite status opreme.
TaHoma, smart home kompanije Somfy je kompatibilno sa Zwave dvosmernim radio protokolom za osvetljenje dodavanjem mrežnog prolaza ili radijskog modula. Somfy distribuira i rešenja koja koriste ovaj protokol.

Dobro je znati

Da li su radio talasi štetni po zdravlje? Mobilni telefon ima moć prenosa oko 1 vata, a Wi-Fi sistem može da šalje oko 0,1 vati. Motorizovana radijska oprema je svedena na milivate. Štaviše, oprema se koristi samo 1 do 10 sekundi dnevno. Ukratko, radijska oprema emituje 1000 puta manje energije tokom perioda koji je 1000 puta kraći nego kod mobilnog telefona.

Kompatibilne usluge

Otkrijte kompatibilne usluge uz naš sistem za automatizaciju kuće TaHoma®.

IFTTT

Program TaHoma® je sada kompatibilan sa IFTTT, besplatnom aplikacijom i veb interfejsom koji vam omogućava da kreirate automatizovane interakcije između dva povezana uređaja ili usluge, a izvan SOMFY ekosistema. Sa IFTTT aplikacijom, kreirajte automatizme između TaHoma® scenarija i drugih uređaja kompatibilnih sa IFTTT.
Otkrijte IFTTT i TaHoma®

Amazon Alexa

TaHoma® je kompatibilan sa glasovnim pomoćnikom kompanije Amazon: Alexa povezan sa zvučnicima Amazon Echo, Dot ili Tap. Sa mobilnog telefona kreirajte svoj scenario u TaHoma® aplikaciji i reprodukujte ga pomoću glasa, koristeći Alexa!
Otkrijte TaHoma® i Amazon Alexa

Apple HomeKit

Apple-ova HomeKit tehnologija pruža jednostavan i bezbedan način kontrolisanja dodataka kojima HomeKit može da pristupi korišćenjem Apple-ove Home aplikacije i pomoćnika Siri na vašem iPhone, iPad ili Apple Watch uređaju. Uz TaHoma®, kontrolišite svoju opremu i kreirajte scenarije iz Apple Home aplikacije.

Google pomoćnik

Google pomoćnik je glasovni pomoćnik kompanije Google dostupan na raznim uređajima, kao što su Google Home zvučnici, Android pametni telefoni i drugo. Koristite Google pomoćnik za pokretanje glasom scenarija koji ste kreirali uz TaHoma® aplikaciju.