TaHoma partneri

Započnite još danas, sklopite povezani dom sutrašnjice

SOMFY SE UDRUŽIO SA VODEĆIM BRENDOVIMA ZA DOMAĆINSTVO

Somfy vam nudi veću uštedu u potrošnji energije, komfor, jednostavnost i bezbednost za vaš dom, sa svojim posebno izabranim partnerima pružajući vam kvalitetne i pouzdane proizvode.  

Detaljno o našim TaHoma® partnerima

Za Smart home i povezani dom

Partneri za grejanje

Connected energy management solutions

Atlantic

Kao vodeći igrač u Evropi u oblasti toplotnog komfora i lagodnosti, Atlantic dizajnira, proizvodi i stavlja za tržište rešenja koja nude veći komfor i uštedu, u kombinaciji sa poštovanjem prema životnoj sredini: grejanje (električni radijatori, bojleri, toplotne pumpe), toplu vodu za domaćinstvo (solarni i termodinamički električni grejači za vodu), klimatizaciju i provetravanje. Atlantic i Somfy zajedno nude rešenje koje kombinuje smart home stručnost kompanije Somfy sa stručnošću kompanije Atlantic u oblasti kontrole grejanja. Ovo udruživanje omogućava daljinsko upravljanje opremom kompanije Atlantic zajedno sa drugim kućnim uređajima, poboljšavajući komfor i uštedu energije u kući.

Connected heating

Hitachi

Hitachi, specijalista za grejanje i klimatizaciju, radi sa kompanijom Somfy na efikasnim rešenjima za komfor i uštedu energije u kući. TaHoma® interfejs, koji je razvila kompanija Somfy, kontroliše Hitachi toplotne pumpe, prilagođavajući ih tako da rade sa drugom opremom u kući. Korisnik može lako iz aplikacije za rukuje toplotnom pumpom. Odabirom režima rada (grejanje / klimatizacija / odsustvo) i podešavanjima temperature, korisnik konfiguriše sedmični program.

From thermostat to home automation

Honeywell

Istaknuta na tržištu grejanja, ova grupacija je pokrenula inovativne proizvode za toplotni komfor, koji predstavljaju osnovu reputacije brenda. Njeni osnivači su zapravo izumeli sobni termostat 1885. godine. Skoro jedan vek kasnije, 1988. kompanija je opet prva izbacila na tržište kontroler programabilnog radijatora. Dodavanjem io-homecontrol ® radio protokola, Honeywell grupacija se nada saradnji sa vodećim kompanijama kao što je Somfy, radi proširenja na tržište automatizacije doma. Tako da njihovo bežično rešenje Evohome (koje obezbeđuje kontrolu nivoa toplotnog komfora u sobi smart home kuće) sada možete kontrolisati iz TaHoma® sistema.

Connected heating solutions

Thermor

Već preko 80 godina, Thermor je prisutan u svakodnevnim životima Francuza, kroz njihovu stručnost u oblasti grejanja. Kao vodeći francuski brend, Thermor u Francuskoj projektuje, razvija i proizvodi povezane radijatore i grejače vode na obnovljive izvore energije. Thermor i Somfy zajedno nude rešenje koje kombinuje stručnost u oblasti povezanog doma kompanije Somfy sa stručnošću kompanije Thermor u oblasti kontrole grejanja. Ovo udruživanje omogućava daljinsko upravljanje opremom kompanije Thermor zajedno sa drugim kućnim uređajima, poboljšavajući komfor i uštedu energije u kući.

Connected energy management solutions

Sauter

Od 1915. godine, Sauter projektuje rešenja za toplotni komfor usklađeno sa očekivanjima potrošača. Grejanje i topla voda za domaćinstvo, kroz provetravanje i obnovljive izvore energije, Sauter projektuje inovativna, jednostavna, zelena rešenja, dostupna svima, radi poboljšanja svakodnevne dobrobiti. Prioritet kompanije Sauter je jednostavnost, nudeći potpun spektar usluga i alatki za pomoć pri montiranju i korišćenju opreme. Sauter i Somfy zajedno nude rešenje koje kombinuje stručnost u oblasti povezanog doma kompanije Somfy sa stručnošću kompanije Sauter u oblasti kontrole grejanja. Uz TaHoma® kompanije Somfy, sada je moguće kontrolisati Sauter radijatore, iz kuće ili na daljinu, zajedno sa drugom kućnom opremom, radi poboljšanja komfora i uštede energije.

Connected solutions for air-conditioning and heating

CIAT

CIAT grupacija je jedna od vodećih evropskih kompanija za grejanje toplotnim pumpama, hlađenje leti i klimatizaciju. Izrasla je kroz optimizovana energetska rešenja, poboljšan kvalitet vazduha i stvaranje komfornije unutrašnje atmosfere, obezbeđujući održiv razvoj i poštovanje životne sredine. Ciat i Somfy su sada kombinovali svoju stručnost kako bi ponudili inovativna rešenja u smislu komfora i uštede energije. Uz io-homecontrol protokol, toplotne pumpe grupacije CIAT povezane sa TaHoma® sistemom za automatizaciju kuće potpomažu prelazak na smart home koncept.

Connected solutions for heating and boilers

De Dietrich

Vođa na tržištu kondenzacionih bojlera, De Dietrich je na putu Confort Durable® već preko deset godina, nudeći sisteme za grejanje na više energetskih izvora pružajući uštedu u potrošnji energije istovremeno štiteći životnu sredinu. De Dietrich i Somfy kao partneri nude rešenje koje kombinuje smart home stručnost kompanije Somfy sa stručnošću kompanije De Dietrich u oblastima kontrole grejanja i proizvodnje tople vode. Ovo udruživanje omogućava daljinsko upravljanje toplotnim pumpama i bojlerima kompanije De Dietrich zajedno sa drugim kućnim uređajima, poboljšavajući komfor i upravljanje potrošnjom energije u kući.

Connected thermostatic valves

Danfoss

Uz Danfoss Living Connect kontrolerima za radijatore, podešavate i programirate grejanje sobu po sobu, pomoću programa TaHoma®. Možete prilagođavati temperaturu svoga doma po sobama i za različita doba dana. Oni obezbeđuju bolje performanse i komfor smanjujući račune za utrošenu energiju. Oni obezbeđuju bolje performanse i komfor štedeći energiju i smanjujući troškove.

Partneri za upravljanje potrošnjom energije

Schneider Electric

Schneider Electric je globalni stručnjak za upravljanje potrošnjom energije i automatizaciju. Kompanija je sada vodeća u digitalnoj transformaciji ovog sektora.   Schneider Electric i Somfy su kombinovali svoje znanje kako bi ponudili jedinstveno iskustvo povezanih kuća na osnovu optimalne interoperabilnosti svojih ponuda. Ove dve kompanije su udružile svoje snage i predložile prvi smart home spreman električni panel za rezidencijalno tržište: TaHoma® Din-Rail & Schneider Resi9 elektrilni panel sa Wiser Energy modulom. Intuitivni TaHoma® interfejs kompanije Somfy® oporavlja podatke o energiji koje prikuplja modul kompanije Schneider Electric: Wiser Energy. Korisnik zato može da očita svoju preciznu potrošnju putem svoje TaHoma® aplikacije. *Ponuda je dostupna u decembru 2018. godine

PARTNERI ZA VRATA I PROZORE

Roof windows connected solutions

Velux

Vodeći brend krovnih prozora, Velux sada nudi kupolne prozore za ravne krovove, svetlosne tunele, zasenčivače i roletne za krovne prozore, kao i potrebne automatske kontrolere kako bi se na najbolji način iskoristili svež vazduh i prirodno svetlo, ali i kontrolisali nivoi svetlosti i poboljšao svakodnevni komfor. Zajedno, Velux i Somfy su razvili io-homecontrol® radio tehnologiju sa povratnim informacijama, koju dele vodeći brendovi za uređenje kuće. Ugrađena u velikom spektru međusobno kompatibilnih proizvoda, ona pokriva celu kuću i pokazala se veoma korisna na krovu, proširenjima potkrovljima, iznad mezanina i stepeništa. Sa pametnom automatizacijom kuće, Velux io-homecontrol® krovni prozori, povezani sa TaHoma® sistemom za automatizaciju kuće, pristupačni su i na daljinu, a senzori ih zatvaraju na najmanji znak kiše.

MACO

Maco je jedna od vodećih kompanija u oblasti okova za prozore, a svakako jedan od najinovativnijih u delatnosti. Somfy je odlučio da postane partner sa najboljim igračima na tržištu prozora kako bi ubrzao razvoj kategorije pametnih prozora. Uz Maco i stručnost kompanije Somfy, vi imate koristi od rešenja savršenog sistema za kontrolisanje i nadzor cele kuće, posebno prozora. Maco mTRONIC prozorski senzor nezavisno detektuje da li su prozori otvoreni uobičajeno ili primenom sile. Maco mTRONIC senzor koristi Enocean radio protokol tako da vam je potreban Enocean adapter da biste ga povezali sa TaHoma® sistemom. Zahvaljujući ovoj kompatibilnosti, možete kreirati TaHoma® scenarije kako biste simulirali svoje prisustvo svetlima kada senzor detektuje provalu kroz prozore i pošalje vam upozorenje!

KFV

Sa KFV motorizovanim bravama za vrata povezanim sa programom TaHoma®, možete da otvorite prednja vrata na daljinu ako je dete zaboravilo ključ, proverite da li je brava zaključana kada niste kod kuće ili da budete sigurni da su vrata zaključana kada odete na spavanje.

HOPPE

Ova ručka, koja poseduje senzor, vam omogućava da proverite da li su prozor ili vrata od terase otvoreni ili zatvoreni. Uz TaHoma®, na osnovu otvaranja prozora možete jednostavno da podešavate grejanje i položaj zasenčivača.

The sense of opening

G-U

Uz Somfy GU Controller io, zajedničko rešenje kompanija GU i Somfy, sada je moguće kontrolisati i nadgledati ulazna i klizna vrata, kao i prozore. Osim toga, GU Controller io omogućava GU-SECURY uređaju za automatsko zaključavanje više uređaja da kroz TaHoma® bude povezan sa pogonom motora Gretsch-Unitas grupacije. Zahvaljujući funkcijama zatvaranja i nadzora, ali i povratnih informacija, uvek ste sigurni da su vam ulazna vrata dobro zaključana. Tako da ne možete samo da otvarate i zatvarate vrata, već i da ih nadzirete daljinski. Dobijate komfor i bezbednost.   

The Bricard and Somfy connected doorlock

Bricard

Bricard, ključni igran u bezbednosnim rešenjima, nudi veliki opseg pouzdanih i evolutivnih sistema koji ispunjavaju najviše standarde kad je u pitanju bezbednost. Bricard x Somfy povezana brava za vrata, kombinujući Bricard bravu i cilindar koje pokreće Somfy motor, sertifikovana je prema A2P, što je garancija bezbednosti koja nudi garanciju kvaliteta prepoznatu od strane bezbednosnih stručnjaka. TaHoma® interfejs, razvijen od strane kompanije Somfy, kontroliše Bricard povezanu bravu. Korisnik može jednostavno da otvori ili zatvori vrata iz aplikacije, pa čak i da doda to svakodnevnim rutinama. Kombinujući stručnost kompanije Somfy u oblasti motorizacije uz znanje o bezbednosti kompanije Bricard, ovo partnerstvo ide korak dalje u demokratizaciji povezanog doma i jača položaj lidera ova dva brenda.

PARTNERI ZA STVARANJE AMBIJENTA

A connected home filled with music

SONOS

Sonos je bežični audio sistem koji ispunjava kuću neuporedivim zvukom, za vašu muziku, filmove i TV programe. Puštajte pesmu po vašem izboru u sobi po vašem izboru ili istu pesmu u svakoj prostoriji. Uz Sonos i Somfy, možete ispuniti svoju kuću muzikom i kombinovati nju ili omiljeni program na radiju sa scenarijom i životnim trenucima programiranim u programu TaHoma®. TaHoma® interfejs je kompatibilan sa Sonos zvučnicima, koristeći vašu listu „omiljenih numera“ iz aplikacije kompanije Sonos. Integracija u TAHOMA platformu funkcioniše sa sistemom kompanije Sonos: zvučnici se u TAHOMA programu identifikuju u zasebnim sobama ili grupama soba i odražavaju sve promene u Sonos aplikaciji.

Partneri za osvetljenje

Connected lighting solutions

Philips Hue

Philips i Somfy su postali partneri kako bi korisnicima ponudili novi pogled na automatizaciju kuće, sa rešenjem koje poboljšava kućni komfor. Svako u svojoj oblasti stručnosti, Philips Hue i Somfy pružaju kompletan paket kontrole opreme za domaćinstvo koji je dostupan svima: upravljanje svetlom nikad nije bilo tako jednostavno i efikasno! Philips Hue, neprikosnoveni lider u povezanom osvetljenju, nudi mnoštvo sijalica koje menjaju način korišćenja svetla. Philips Hue je kompatibilan sa programom TaHoma® kako bi probio nove granice u povezanom domu! Osvetljenje ima veoma posebno mesto, a sada, uz kontrolu različitih tipova svetla korišćenjem Philips Hue, TaHoma® je istinsko otvoreno rešenje na tržištu, nudeći svojim korisnicima najbolje za povezani dom.

Legrand

Legrand i Somfy su dva vodeća igrača na smart home tržištu, sa komplementarnim distributivnim kanalima. Njihova zajednička ambicija jeste da krajnjim korisnicima obezbede iskustvo potpuno povezanog doma zahvaljujući kompatibilnosti između Somfy i Legrand rešenja za automatizaciju kuće. Legrand Céliane™ sa Netatmo predstavlja ceo spektar povezanih utikača i prekidača. Ovaj opseg je sada kompatibilan sa Somfy radijski kontrolisanim roletnama zahvaljujući Somfy Smart Home TaHoma® ili Connexoon sistemom za automatizaciju kuće. To znači da Somfy radijskim roletnama sada možete upravljati pomoću Legrand Home + Control* aplikacije i obrnuto: kontrolišite povezane Legrand proizvode putem TaHoma® aplikacije i kreirajte beskonačan izbor scenarija! *Kontrola IO i RTS roletni u Legrand „Home+Control“ aplikaciji je planirana za januar 2019.

BEZBEDNOSNI PARTER

CONNECTED HIGH SECURITY SYSTEM

Verisure

Još od svog stvaranja 1988. godine, Securitas Direct, preimenovan u Verisure u Francuskoj, je evropski lider u nadzoru na daljinu, sa preko 2 miliona korisnika. Uvek na čelu inovacije, Verisure kompanije Securitas Direct se oslanja na najnoviji tehnološki razvoj u bezbednosti, kao i na svoje stručne profesionalce, koji mogu da primene bezbednosni sistem u roku od 30 minuta. Verisure, lider u nadzoru na daljinu i Somfy, lider u opremi za povezani dom, dele svoju stručnost i znanje kako bi obezbedili sveobuhvatan bezbednosni paket na tržištu.